Etik

Anonym anmeldelse til SKAT

Skat

Har du fået mistanke om en person, som snyder med skatten eller benytter sig af sort arbejde? Så er det muligt at anmelde snyden til SKAT. Endda helt anonymt, som vi vil komme ind på i denne artikel. Det at lave en anmeldelse til SKAT på baggrund af mistanke om skatteunddragelse eller mistanke om brug af illegal arbejdskraft, skal du ikke have dårlig samvittighed over. De mange penge, som statskassen går glip af, kan påvirke måden, hvorpå den danske velfærdsstat fungerer. Beskatningen er en vigtig del omkring finansieringen af den danske velfærdsstat, og hvis folk undlader at betale den lovpligtige skat, så vil det kunne mærkes. Særligt på velfærden, da størstedelen af vores velfærdsstat finansieres over skatten.

OBS: Anonyme anmeldelser skal ikke sendes til Darkdenmark.dk

Sådan laver du en anonym anmeldelse til SKAT

Hvis du har en stærk mistanke om skattesnyd og sort arbejde, så har Skattestyrelsen blandt andet gjort det muligt at anmelde det online via TastSelv. Alternativet til at anmelde skattesnyd og sort arbejde online, er at ringe eller sende et brev til Skattestyrelsen. Der er dog en forskel på at ringe, sende et brev og gøre det online i henhold til anonymitet.

Ønsker du at anmelde skatteunddragelse eller udførelsen af sort arbejde anonymt, så kan dette gøres gennem et anonymt opkald eller et anonymt brev. Brevet skal sendes til Skatteforvaltningens adresse, som du kan finde på SKAT’s hjemmeside. Her skal du blot være opmærksom på, at priserne for brevpost kan være høje.

Hvis du ikke ved, hvordan man ringer anonymt til SKAT, så skal du ikke være nervøs. Dette er ikke svært og kan gøres ved hjælp af en simpel indtastning på din telefon. Måden hvorpå man ringer anonymt, er at indtaste #31# efterfulgt af SKAT’s telefonnummer, som du kan finde på deres hjemmeside. Når du kommer igennem, så skal du blot undlade at nævne dit navn. På denne måde vil din anmeldelse til SKAT være anonym, da det indgående opkald hos SKAT fremstår anonymt, og de ikke får detaljer om dit navn.

Får den anmeldte besked om mig i min anmeldelse til SKAT?

Dette spørgsmål kan være nærliggende at stille sig selv. Du skal dog ikke være nervøs, hvis du vælger at foretaget en anonym anmeldelse. Når du har fået oprettet en anonym anmeldelse, så vil den anmeldte ikke kunne se, hvem der har udarbejdet anmeldelsen. Den anmeldte vil kun se, hvad den pågældende anmeldelse omhandler.

Anderledes er der derimod, hvis man vælger at anmelde skattesnyd og sort arbejde med oplysning af eget navn. Her vil den anmeldte både kunne se, hvad anmeldelsen omhandler, og kunne se afsenderen af anmeldelsen. Dette har den anmeldte nemlig ret til. Derfor bør du gøre dig nogle tanker omkring din anmeldelse til SKAT, da hver metode har sine fordele og ulemper. Om du anmelder anonymt eller med eget navn, er dog helt op til dig.

Vi håber, at denne artikel har givet dig indsigt i anonyme anmeldelser af skattesnyd og sort arbejde. For at opsummere så skal du ringe eller sende et brev, hvis du ønsker at anmelde skattesnyd og sort arbejde anonymt. Alternativet til et opkald med et skjult nummer og et anonymt brev er at udfærdige klagen online. Her kan du udarbejde din anmeldelse gennem TastSelv på SKAT’s hjemmeside. Denne metode kræver dog, at du benytter NemID til login.

Kilde: Skat.dk