Etik

Send en anonym anmeldelse til politiet

Kvinde bliver afhørt af politiet

Hvis du er vidende om, at der er foregået en forbrydelse af en eller anden karakter, så har du mulighed for at sende en anonym anmeldelse til politiet. Den kan enten sendes online på Tip Politiet, du kan ringe til politiet, eller du kan møde op på stationen.

OBS: Anonyme anmeldelser skal ikke sendes til Darkdenmark.dk

Hvad kan du anmelde?

De forbrydelser, som anmeldes anonymt, er typisk dem, som er særligt svære at blande sig i. Det kan også være, at anmelderen er utryg eller ligefrem bange for konsekvenser, hvis vedkommende anmelder nogle ulovligheder.

Det kan være en type forbrydelse eller en forbryder, som du på ingen måde ønsker at kunne kontaktet af efterfølgende. Hvis lovovertræderen har den mindste mulighed for at finde ud af, hvem der har anmeldt vedkommende, så kan anmelderens live enten være i fare eller blive ualmindeligt ubehageligt.

Skal / skal ikke, når det drejer sig om anmeldelse af en kriminel

Hvis du kender til nogle ulovligheder eller har en stærk mistanke om nogen, så bør du altid anmelde det. Ønsker du at gøre det anonymt, så findes der en online mulighed for at gøre det.

Der er altid ofre, når der foregår kriminalitet. Især hvis det drejer sig om direkte personskadende kriminalitet, så bør du anmelde det. Også selv om det kun bygger på en stærk mistanke, eller hvis du egentlig helst ville lukke øjnene for det. Det ramte offer kan ikke bare lukke øjnene.

Det er bedst for det enkelte offer og bedst for vores retssamfund, hvis forbrydelser bliver opklaret. Det kan du være med til.

Hvor sikkert er det at anmelde anonymt?

Hvis du tipper politiet om en forbrydelse, så kan du være helt sikker på, at dine oplysninger bliver behandlet på en måde, hvor du ikke kommer i fare for at blive afsløret. Politiet kender naturligvis dine data, men disse data kommer ikke videre. Det skal være sådan, at du kan afgive en anonym anmeldelse og så regne fuldstændigt med, at informationerne bliver holdt tæt ind til kroppen.

Politiet tager din anmeldelse meget seriøst og behandler dine informationer meget diskret. De betragter anmeldelser fra borgerne som meget værdifulde i forhold til at gribe forbrydere og skåne ofre.

Mange forbrydelser bliver hvert år opklaret på baggrund af tip fra borgere. Det kan være forbrydelser, som måske aldrig ville være blevet opklaret eller forbrydelser, som først ville blive afsløret langt senere. Dit anonyme tip kan gøre en forskel.

Kilde: Politi.dk