Hash er et af de allermest populære og udbredte euforiserende stoffer – ikke bare i Danmark, men i hele den vestlige verden. Det har eksisteret i mange årtier, og bruges på en lang række måder af brugere i meget forskellige aldre og med meget forskellige kulturelle og sociale baggrunde. Modsat mange andre stoffer, er hash således et af de mere folkekære stoffer, som altså favner bredt og har en enorm forskelligartet brugerskare.
Men hvordan er lovgivningen egentlig omkring at ryge hash? Mange er i tvivl om dette spørgsmål, og hvis du også er nysgerrig på, hvad svaret egentlig er, så læs med her.
Hvordan er reglerne omkring hashrygning?
Der har i mange år været ganske stor forvirring omkring lovligheden af at ryge hash. Faktisk er det sådan, at loven er utroligt simpel inden for netop dette område; Der er nemlig fuldstændig nultolerance over for hash som stof i Danmark. Dette gælder alle former for besiddelse, anvendelse, køb og salg af stoffet.
Det er strafbart, hvis politiet tager dig med hash – uanset hvor lille en mængde, det faktisk er. Og det er også strafbart, hvis du blot står og ryger en joint, eller har en enkelt joint på dig til eget forbrug. Derfor skal du som udgangspunkt undgå dette, medmindre du er klar på, at det potentielt kan have konsekvenser. I øvrigt bør du således heller aldrig holde en joint, en pose eller klump af hash for en ven, da også dette kan bringe dig i problemer.
Forskel på lovgivning og praksis samt nye lempelser
Som i mange andre tilfælde, er der dog ofte forskel på lovgivning og praksis. Det betyder helt konkret, at politiet sjældent gider at tage sig af det, hvis en person blot står og ryger en enkelt joint. Det skyldes, at der for politiet er meget arbejde involveret i at skulle kortlægge præcis hvor meget hash, der har været i en given joint – og altså hvor stor strafudmålingen ca. skal være.
Det er på den måde ofte set som spild af politiets ressourcer at skulle visitere en enkelt person, som ryger. Du skal dog altid holde dig for øje, at det er ulovligt, og at politiet har loven på deres side, hvis de stopper dig med en joint. I langt de fleste tilfælde kan du dog sagtens slippe afsted med at ryge en enkelt.
Tidligere var det også sådan, at hvis du blev taget i trafikken med spor af hash i blodet, fik du oftest frakendt kørekortet. Fra 2017 er der dog nye lempede regler, hvor straffen gradueres afhængigt af mængden fundet i dit blot. Det betyder blandt andet, at kørsel med indhold af THC i blodet under eller efter kørsel på 0,001 mg THC er lovligt.
Desuden er der i Danmark fra januar 2018 trådt en ny lov i kraft, som gør det muligt at ansøge om tilladelse til at dyrke og håndtere cannabis med henblik på at udvinde cannabis til eget medicinsk forbrug.
Derudover er det lovligt at købe og anvende CBD olie i Danmark, såfremt olien ikke indeholder THC, som er det euforiserende stof i cannabisplanten, som er ulovligt i Danmark.
Kilde: Dr.dk
Ingen kommentarer