Økonomi

Hvad betyder de nye låneregler for dine lånemuligheder?

Dansk lovgivning

For nyligt blev det vedtaget, at der kommer loft på grænsen for, hvor mange omkostninger der må være ved et kviklån. Læs her, hvad det kommer til at betyde for dig.

I fremtiden er det slut med alt for høje omkostninger på kviklån. Et flertal vedtog for nyligt, at der skal indføres et loft over, hvor mange og hvor høje omkostninger der maksimalt må være forbundet ved at låne penge online.

Flere begrænsninger

Førhen var der ingen begrænsninger, men nu er det vedtaget, at der maksimalt må være renter og omkostninger på 35 % af det samlede beløb, du har lånt. Det betyder, at det i fremtiden vil blive billigere at låne penge online og få dem med det samme.

Selvom der kommer strammere regler i forhold til lån penge nu-kampagner og lignende, så er det stadig en god idé at sætte dig ind i de betingelser, der er for de forskellige kviklån. Klik her og få mere at vide.

Lån penge online: Hvilke punkter er der i aftalen?

De strammere låneregler indeholder også andre punkter. Der er nemlig ikke kun forbuddet mod at udbyde lån til en ÅOP på mere end 35 %, der er en del af den nylige aftale, som flertallet på Christiansborg har vedtaget.

Herudover vil der være forbud mod at reklamere for kviklån sammen med spil og gambling i fjernsynet. Samtidig bliver det forbudt at reklamere for lån, der har en ÅOP på over 25 %, hvilket betyder at du altså kun kommer til at se reklamer for de billigste kviklån i fjernsynet og på nettet.

Låneomkostninger og forebyggelse

Det vil også være ulovligt at tilbyde tilbagebetalingsordninger, hvor omkostningerne på tilbagebetalingen overskrider det beløb, du oprindeligt lånte. Herudover er der sat penge af til undervisningsmateriale omkring privatøkonomi i folkeskoler og andre ungdomsuddannelser, ligesom der sættes penge af til gældsrådgivning.

Nye regler er til for forbrugeren

Dét der ligger til grund for de nye regler omkring lån af penge online er et notat fra Erhvervsministeriet, der blandt andet fastslog, at nogle kviklån har renter, der løber op i omkring 800 % af det samlede lånebeløb.

Samtidig er der foretaget en analyse, der har vist, at 40 % af de personer, der har taget et kviklån, fortryder det efterfølgende. Det tyder altså på, at reglerne er for løse på nuværende tidspunkt, hvilket kommer låneudbyderne til gode. Når reglerne træder i kraft, vil det komme dig som forbruger til gode.

Ingen kommentarer

    Skriv en kommentar