Diverse

Hvordan betaler man en bøde?

Bekymret mand

Er du blevet stoppet af politiet, som har udstedt et bødeforlæg til dig? Så skal du holde øje med din e-Boks og få betalt bøden. I dag kan man modtage mange forskellige bøder for diverse forseelser, men hvordan forholder det sig i henhold til betaling af bøder? Dette vil vi kort komme ind på i denne artikel, hvor du også kan blive klogere på betalingsfrister, opkrævelse og betaling af bøder i forskellige situationer.

Betaling af bøder – hvordan?

Når du er blevet tildelt en bøde af politiet, så kan du se frem til et brev i din elektroniske postkasse. Den elektroniske postkasse kaldes også for e-Boks, og det er her, bøden vil fremgå. I det pågældende brev vil du kunne finde et betalings-id som starter med +71. Dette betalings-id skal benyttes i forbindelse med betalingen af bøden på din netbank, og det er vigtigt, at du får betalt til tiden.

Fristen for betaling af bøder er 30 dage fra den dato, som der fremgår på bøden. Når du ikke at betale din bøde inden for betalingsfristen uden kontakt til politiet, så vil din sag blive sendt til retten. Her vil retten kigge på sagen og efterfølgende kunne dømme dig til at betale. Retten kan dømme dig uden din fysiske tilstedeværelse, og du vil ikke have mulighed for at anke rettens dom. Tilmed vil en nedsættelse af bødestørrelsen ikke være muligt.

Får du en dom fra retten, så vil bødekontoret lave en særskilt opkrævning. Her skal du finde den særskilte opkrævning, for at finde frem til betalingsoplysningerne. Måske bor du i udlandet, og har modtaget en bøde af det danske politi. Her vil du kunne finde et IBAN-nummer samt en SWIFT-adresse, som du kan betale bøden gennem.

Har dit barn modtaget en bøde? Hvis ja, så vil betalingsoplysningerne kunne findes på barnets bøde.

Er du kommet til at betale for meget i forbindelse med overførslen over netbank, så skal du ikke være nervøs. Det resterende beløb vil blive overført tilbage til din NemKonto.

Kilde: Politi.dk

Ingen kommentarer

    Skriv en kommentar