Etik Lovgivning

Hvornår må man have sex?

Par dyrker sikker sex

Sex kan på mange måder være et ømtåleligt emne, og det kan især være vanskeligt at snakke om, hvornår det rent etisk er i orden at have samleje med en anden person. Hvis du har diskuteret det med nogen før, så har du har sikkert stødt på holdninger, der spænder meget bredt.

I den ene ende af spektret findes f.eks. visse religiøse, der mener, at man først bør have sex med et andet menneske, når man er blevet gift. I den anden ende findes dem, som har samleje med mere eller mindre tilfældige personer, som de har mødt under en bytur. Men hvad er egentlig op og ned i den splittede diskussion?

Gensidigt samtykke

For det første er det vigtigt at nævne, at det aldrig er i orden at have samleje med en anden person uden gensidigt samtykke. Det betyder, at begge parter skal have lyst til at deltage i samlejet uden nogen form for pres eller tvang.

Forefinder der ikke et gensidigt samtykke, er der juridisk set tale om en decideret voldtægt. Derfor er det også klart, at det er en god idé, at du og din potentielle partner drøfter det, så der ikke er nogen risiko for, at en af jer sidder tilbage med en følelse af at have været presset til samlejet.

Det er sund fornuft at bruge et halvt minut på at være sikker på det gensidige samtykke, så behøver du heller ikke at bekymre dig om, hvorvidt den anden part virkelig har lyst. Det kunne jo være, at den anden part føler sig pinligt berørt over ikke at have lyst og derfor ikke tør stoppe det. Samtidig får du også selv overvejet, om du selv egentlig har lyst til samlejet, så du ikke kommer til at fortryde noget efterfølgende.

I virkeligheden findes det etiske svar nok i netop dette, da det jo i virkeligheden er det vigtigste. Hvis du og en anden er blevet enige om at have sex sammen, så kan det jo i princippet være ligegyldigt, om I lige har mødt hinanden på en bytur, eller om I netop er blevet gift.

Der er altså ikke som sådan nogen grænse for, hvornår man først må sex. Du skal selvfølgelig respektere andres religiøse og etiske overbevisninger, men hvis der forefinder et gensidigt samtykke mellem to personer, så skal du altså ikke være bange for, at du gør noget, der er etisk forkert.

Der er ikke noget galt i at have sex på første date

I de seneste par årtier er det blevet mere og mere almindeligt, at man har sex på første date. Det er der heller ikke noget galt med, da det vigtigste jo som nævnt er, at der forefinder et gensidigt samtykke mellem de to personer, der har været på date sammen.

Hvis du ønsker at have sex på første date, så vil det være oplagt at besøge danske sex dating sider, hvor de andre brugere også opretter sig med netop det formål. På den måde kan du nærmest på forhånd være sikker på, at den anden part også ønsker at have sex på jeres første date, hvis kemien mellem jer er god. Så er det gensidige samtykke nærmest sikret fra start af, men husk alligevel at bruge lidt tid på at snakke om det.

Ingen kommentarer

    Skriv en kommentar