Diverse

Sådan får du et godt miljø i soveværelset

Soveværelse

Soveværelset er et af de rum i vores hus, hvor vi tilbringer mest tid. Da den tid dog oftest er sovende, kan soveværelset nogle gange gå hen og blive glemt, når hjemmet skal optimeres. Det er dog vigtigt, at man har et godt miljø i soveværelset, så man får en bedre søvn, og er i godt humør, inden man går i seng, og når man vågner. Her i artiklen får du nogle tips til, hvordan du kan forbedre indemiljøet i dit soveværelse.

Få en god seng

Det centrale i soveværelset er selvfølgelig sengen. Derfor giver det også sig selv, at sengen har stor betydning for, hvor meget man synes om sit soveværelse. Så hvis du ikke allerede har en seng, som du holder af, er det på tide at få købt en ny. Når du skal vælge en ny seng, er det vigtigt at se dig om efter den rigtige. Her kan du f.eks. se på en sammenligning af springmadrasser eller undersøge, hvilken slags seng, der passer til dig. Udover selve sengen er det også vigtigt at have en dyne og pude, som du elsker. Hvis du ikke sover ordentligt om natten, kan det være svært at være sig selv om dagen. Derfor er sengen noget af det vigtigste vi ejer.

Planter, planter, planter

Planter hjælper til at give et godt indeklima. Det er for eksempel vist, at personer, der er omgivet af planter, ikke får lige så meget hovedpine. Dette gør de bl.a. fordi de ved hjælp af fotosyntese omdanner CO2 til ilt, og dermed frisker luften op. Desuden kan planterne rense luften. Det gør de ved, at de suger støvet til sig ved hjælp af statisk elektricitet. Dette betyder, at støvet i stedet for at flyve rundt i soveværelset, klistrer sig til bladene på planten. Dette gør også, at du skal huske at rense din plante en gang imellem. Det kan du f.eks. gøre ved at skylle bladene under bruseren. Dog skal man huske, når man vælger planter til soveværelset, at man ikke skal have for mange planter i soveværelset, da de afgiver fugt, men 3-4 planter er kun gavnligt på indeklimaet.

Sørg for at have orden

Du har sikkert hørt det før – ro i omgivelserne giver ro i sjælen. Dette varierer selvfølgelig fra person til person, for det er jo forskelligt, hvad vi opfatter som rod eller ej. Men der er alligevel noget om det, for hvis det sidste, du ser inden du går i seng, er en bunke vasketøj eller et rodet værelse, så kan du jo næsten ikke lade være med at stresse over, hvornår det skal vaskes eller ryddes op. Sørg derfor for at have indrettet dit soveværelse således, at det er nemt at få gjort ryddeligt. Hav f.eks. mange skabe eller kurve, hvor hver ting har sin plads. På den måde bliver det nemt lige at flytte vasketøjet hen på sin plads, så det ikke optager unødvendig plads i det hoved.

Ingen kommentarer

    Skriv en kommentar