Økonomi

Tips til at slippe af med en stor og dyr gæld

Pengeproblemer

Har du den dag i dag en stor og dyr gæld, der føles som en endeløs spiral? Du har måske optaget en del kvik- og forbrugslån på nettet, og du har i dag mistet overblikket over, hvornår du skal betale og til hvilken låneudbyder? Er dette tilfældet for dig, så kan du med rette læse videre. Vi kommer herunder ind på nogle ting, du som låntager kan gøre for at skabe et endnu bedre overblik over din egen økonomiske situation.

Det er muligt at samle sin gæld

Har man en masse små lån rundt omkring, så kan det hurtigt blive et kæmpe administrativt stykke arbejde at skulle afbetale disse måned efter måned. Ofte vil betalingsdatoerne være forskellige, og du vil endvidere også skulle betale forskellige beløb tilbage.

Misser du en enkelt betaling hist og her, så løber det hurtigt op i enormt høje omkostninger for dig. Derfor kan det ofte godt betale sig at samle dine lån online. Hvis du holder det op imod, hvad det koster, hver gang du glemmer at betale et lån tilbage, så vil det ofte hurtigt kunne give mening, at du samler dine lån.

Hvordan samler jeg mine lån?

Der findes i dag låneudbydere, som tilbyder at betale alle dine små lån af, så du derved kun har gæld ét sted. Du får derfor mulighed for at fjerne alle de mange betalingsdatoer, da du nu kun skal koncentrere dig om at betale ét sted.

Derudover vil du ikke skulle betale gebyrer til mange forskellige låneudbydere. Ved et samlelån skal du kun betale til én låneudbyder, hvilket er en fordel for dig som låntager.

Er det altid en god idé?

Det er svært at spå om, hvorvidt det er en god idé for dig eller ej. Det afhænger meget af den situation, som du på nuværende tidspunkt står i. Vi anbefaler naturligvis, at du udarbejder et budget og en tilbagebetalingsplan, så du derved kan sætte to scenarier op:

  • Scenarie 1: Du vælger at beholde dine nuværende lån hos de forskellige låneudbydere. Du laver en tilbagebetalingsplan, så du aldrig er i tvivl om, hvornår et lån skal tilbagebetales.
  • Scenarie 2: Du vælger at optage et samlelån.

Laver du ovenstående 2 scenarier i et regneark, vil du hurtigt kunne udregne, om det ene bedre kan betale sig end det andet. Er du endvidere en smule skarp til regneprogrammer, så vil du kunne udregne den ÅOP, som et samlelån højst må have, før det bedre kan betale sig at beholde din nuværende løsning.

Kontinuerlige afbetalinger er vejen frem

Uanset om du vælger et samlelån eller at have dine forbrugslån hos mange låneudbydere, så er vejen frem ganske enkelt, at du husker at tilbagebetale måned efter måned. Selvom det kan føles nyttesløst, så er det hver måned med til, at du nedbringer din gæld. Det kan godt tage flere år, hvis man har optaget meget gæld, men om ikke andet får du nedbragt din gæld hver måned.

Ingen kommentarer

    Skriv en kommentar