Økonomi

Tips til at vurdere en låneudbyders troværdighed

Sparegrise

Der er mange svindlere på nettet, og du kan hurtigt ende med at blive snydt, hvis du ikke er opmærksom. Her får du tre gode tips til, hvordan du sikrer dig, at den låneudbyder du vil låne penge fra er troværdig og pålidelig.

Når du skal låne penge på nettet, er der mange muligheder. Det kan være svært at finde rundt i junglen af kviklån, og derfor er det vigtigt, at du tager dine kritiske briller på. Selvom du kan optage et lån på 10000 kr. her og nu, skal du ikke bare springe hovedkulds ud i det.

Før du låner, bør du altid gå låneudbyderen efter i sømmene, så du er sikker på, at der er tale om en ærlig og reel service, hvor du ikke ender med at blive snydt. Herunder får du et indblik i, hvordan du kan vurdere, om en låneudbyder er troværdig.

Læs anmeldelser

Det første du bør gøre, inden du låner penge hos en specifik låneudbyder er at undersøge, hvad andre synes om dem. Der findes adskillige hjemmesider, hvor brugerne har mulighed for at vurdere deres oplevelse af en bestemt virksomhed.

Google har anmeldelser, som du kan læse direkte i søgeresultaterne. Herudover kan du gå på Facebook, hvor låneudbyderen helst skulle være repræsenteret, hvis der er tale om en seriøs virksomhed. På Facebook er der ligeledes mulighed for at anmelde de forskellige virksomheder, der tilbyder lån på nettet.

Den største anmeldelsesportal på nettet er dog Trustpilot, der har ét specifikt mål; at oplyse potentielle kunder omkring fordele og ulemper ved forskellige tjenester. Her kan du typisk få et ret godt indtryk af, hvorvidt der er tale om en troværdig låneudbyder.

Læs betingelserne

Selvom du kan anvende en tjeneste som Hæveautomaten, hvor du kan danne et overblik over de forskellige udbydere og deres specifikke lån, er det vigtigt, at du selv læser deres betingelser igennem på deres hjemmeside.

En sammenligningstjeneste er et godt redskab, når du skal have et overblik over de muligheder, du har, men du bør altid sætte dig grundigt ind i de forskellige muligheder på egen hånd. Det gør du blandt andet ved at læse betingelserne på låneudbyderens hjemmeside.

Virker siden professionel?

Det sidste, du kan gøre, er at tjekke, om siden virker professionel. Hvis ikke den låneudbyder, du overvejer at låne penge fra, har en hjemmeside, der virker til at være professionelt designet, kan det være et faresignal. Du kan læse mere om faresignaler hos Tv2fyn.dk.

Ingen kommentarer

    Skriv en kommentar